През 2021 г. директор на Academia Roza ще бъде именитият диригент Максим Ешкенази. Определян като изгряваща звезда сред съвременното поколение млади диригенти, Максим Ешкенази е описван още като енергичен и интелигентен музикант, който дирижира с пълна увереност и проницателност. От юли 2008 г. Максим Ешкенази е втори диригент на Оркестър Pacific Symphony в САЩ. Сред предишните му ангажименти като диригент са тези на музикален директор на младежкия оркестър „Бейкърсфилд” и на асистент-диригент на Оркестъра на Colburn School в Лос Анжелис. Негови забележителни изяви от последните години са концерти с американската цигуларка Мидори, световноизвестия цигулар Джошуа Бел, създаването на фестивала и образователната програма „Фортисимо“ и др.

Участниците в Academia Roza  ще бъдат избрани с конкурс, след като представят по свой избор на имейл:info@academiaroza.com, цяло или част от произведение с дължина 8- 10 минути с акомпанимент на пиано, като записът не трябва да бъде обработван, рязан или коригиран дигитално.

В конкурса могат да участват ученици от 8 до 12 клас (година на раждане от 2002 до 2007 г.) включително, в музикалните училища в страната.

През 2021, Academia Roza ще приеме участници в специалностите със следните музикални инструменти: обой, кларинет, фагот, бас, валдхорн, виолончело.

Очакваме да получим видеоклиповете до 1 юли 2021 г. на: info@academiaroza.com

Оценяването ще се извършва от жури и избраните кандидати ще бъдат обявени на сайта www.academiaroza.com  на 1 август 2021 г.

Всяка година по време на академията участниците ще разучат едно произведение, което да изпълнят заедно пред публика. През 2021 г. това произведение ще бъде „Лятна Серенада“ –

NULL